Acupunctuur (A.P.T.)

Acupunctuur vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde en wordt in China al minstens 3000 jaar toegepast bij mens en dier. De eerste meldingen van gebruik bij dieren in het westen dateren uit 1750.

Acupunctuurpunten op het lichaam geven toegang tot de zogenaamde ‘meridianen’, de banen waar langs de energie stroomt. Verstoringen van die energiestroom (ook wel Chi genoemd) kunnen leiden tot het optreden van ziektebeelden. Stimulatie van de juiste (combinatie van) punten brengt de energiestroom weer in balans, waardoor het lichaam beter in staat is om ziekten te overwinnen.

Van oudsher werden voor de stimulatie van acupunctuurpunten uiterst dunne naalden gebruikt, maar tegenwoordig zijn er ook andere methoden voor beschikbaar. Dier in Kracht maakt gebruik van Advanced Photonic Therapy (APT), ook wel Photonic acupunctuur of (low-level) laser therapie genoemd. Bij deze geavanceerde vorm van accupunctuur wordt er gebruikt gemaakt van licht in plaats van naalden, om de traditionele acupunctuurpunten bij dieren te stimuleren.

Advanced Photonic Therapy omvat wetenschappelijke principes uit de wiskunde, natuurkunde, biochemie en bio-energetica.

De wetenschap heeft door middel van veel onderzoek aangetoond dat het stimuleren van acupunctuurpunten op de huid een belangrijke, positieve invloed heeft op een groot aantal lichaamsfuncties en een groot aantal effecten teweeg kan brengen in het lichaam. Zo is gebleken dat onder andere de volgende fysiologische reacties kunnen optreden:

  • Stimulatie van de zenuwbanen.
  • Verbetering van de bloedcirculatie, zowel algemeen als in bepaalde organen.
  • Vrijkomen van verschillende hormonen, zoals cortison en endorfinen (lichaamseigen pijnstiller).
  • Opheffen van kramp in bijv. spieren en maag-darmkanaal.

Advanced Photonic Therapy biedt een effectieve methode  om pijn te verminderen, het immuunsysteem te versterken en de genezing te bevorderen. Het kan tevens gecombineerd worden met reguliere en andere natuurgeneeskundige behandelingen. Advanced Photonic Therapy werkt pijnstillend en ontstekingsremmend en kan bij vrijwel alle fysiologische klachten worden ingezet. Denk aan o.a.: pijnklachten, ontstekingen, bewegingsstoornissen, spijsverteringsstoornissen, luchtwegproblemen, hormonale stoornissen, wondgenezing etc.

Holistische praktijk Dier in Kracht

ook uw adres voor de verkoop van kwaliteitsvoer voor hond & kat