Bewegingstherapie

Leven is bewegen. Voor ieder dier is dagelijkse beweging noodzakelijk. Een goed functionerend bewegingsapparaat is daarbij van belang. Maar wat als er zich problemen aan het bewegingsstelsel voordoen en het dier belemmerd wordt in het vrij kunnen bewegen?

Bewegingsbeperkingen en aandoeningen aan het bewegingsapparaat kunnen worden opgemerkt door uiting van pijn, ongemak, verzet, compensatie en moeite met het uitvoeren van bepaalde bewegingen. Gewrichten, kapsel, banden, bindweefsel, spieren, pezen, zenuwen die voor beweging zorgen vormen een functionele eenheid. Is er een deel dat niet 100% werkt dan worden de andere delen ook negatief beïnvloed.

De problemen aan het bewegingsapparaat kunnen heel divers zijn, denk aan o.a.:
•    Kreupelheid / onregelmatigheid.
•    Ouderdomsklachten.
•    Gewichtsproblemen zoals; artrose, artritis, HD, ED.
•    Rugklachten; spondylose, hernia.
•    Achterhandslapte en verlammingsverschijnselen.
•    Acuut letsel en blessures t.g.v. trauma aan spieren, pezen, gewrichten, banden.
•    Ontstekingen; peesontsteking, slijmbeursontsteking, gewrichtsontsteking.
•    Slechte wondgenezing.
•    Oedemen.
•    Revalidatie na operaties en botbreuken.

Bij klachten aan het bewegingsapparaat kunnen volgende therapieën worden ingezet:

Klassieke massage:
Massage is een therapeutische behandelingsvorm om de weke delen van het lichaam te beïnvloeden door gebruik te maken van verschillende technieken die uitgevoerd worden door de handen van de masseur.
Het werkingsmechanisme van klassieke massage berust op een combinatie van mechanische, neurale, hormonale en psychische factoren. Het zorgt o.a. voor een betere doorbloeding, ontspanning, pijnvermindering, verbeterde conditie, zet stofwisseling aan, verbeterd veneuze en lymfatische afvloeiing waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Massage kan worden uitgevoerd als:
•    Voorbereiding op activiteit waardoor prestaties verbeteren en blessures voorkomen kunnen worden.
•    Na de activiteit verminderd de vermoeidheid/verzuring van de spieren en zorgt voor een sneller herstel.
•    Massage na een blessure kan het herstel van het beschadigde weefsel bevorderen.

TTeam / TTouch:
TTouch is een zachte aanrakingsmethode die inwerkt op het zenuwstelsel.
De aanrakingen werken stimulerend, ontspannend, blokkade opheffend, genezing bevorderend, kalmerend, pijnverlichtend en verbeteren zelfbewustzijn, waardoor het dier beter in staat is te leren en zich te concentreren.
Gezondheid, welzijn en gedrag worden op een positieve wijze beïnvloed.

Het doel van de TTouches is de functie en levenskracht van de cellen in het hele lichaam te activeren en onbenutte zenuwbanen tot werking te brengen. Uit onderzoek is gebleken dat hersengolven worden geactiveerd en een hersengolfpatroon ontstaat, dat in overeenstemming komt met een ideale leertoestand. Er komen tevens hormonen vrij die stress verminderen.

Met de TTeam methode wordt behalve van de specifieke aanrakingstechniek, de TTouch,ook gebruik gemaakt van manipulaties aan het dierenlichaam, het zogeheten lichaamswerk. Het lichaamswerk helpt stress, spanning en angst te laten afvloeien, waardoor het dier zijn balans, houding en bewegingspatroon weer kan optimaliseren.

Acupunctuur (Advanced Photonic Therapy):
Bij deze geavanceerde vorm van acupunctuur wordt er gebruikt gemaakt van licht in plaats van naalden, om de traditionele acupunctuurpunten bij dieren te stimuleren. Het biedt een pijnloze & effectieve methode  om pijn te verminderen, het immuunsysteem te versterken en de genezing te bevorderen. Zie ‘Acupunctuur (Advanced Photonic Therapy)’ voor meer informatie.

Middelen & supplementen:
Door het inzetten van middelen (o.a. homeopathie, fytotherapie) en orthomoleculaire supplementen op maat, kan het herstelproces verbeterd en versneld worden.

Holistische praktijk Dier in Kracht

ook uw adres voor de verkoop van kwaliteitsvoer voor hond & kat