Aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van essentiële oliën van kruiden, bloemen, bomen, wortelen, struiken en andere plantendelen. Essentiële olie (ook etherische olie genoemd) is een uniek geschenk uit de natuur. Vaak worden zij ook de “levensenergie van de natuur” genoemd, ze zijn het hart en de ziel van planten. Essentiële oliën zijn die stoffen van planten, bloemen en bomen die de afweer regelen, de hormoonhuishouding op orde houden en de communicatie uitvoeren.

Essentiële oliën staan al eeuwenlang bekend om hun krachtige genezende werking. Het zijn natuurlijke organische stoffen, die in harmonie werken met de natuurlijke krachten van het lichaam. Elke olie heeft eigen, individuele kwaliteiten, die kunnen worden gebruikt als middel bij de behandeling van kwalen en aandoeningen.

Er leiden vele wegen naar het inwendige dier. Een behandeling met essentiële oliën kan hoofdzakelijk plaatsvinden op drie manieren, namelijk; via (orale) inname, via massage op de huid of via verdamping en inhalatie.

Moderne onderzoeken tonen aan dat essentiële oliën bij aromatisch gebruik, plaatselijk opbrengen of innemen een herstellende, beschermende, rustgevende, regenererende,  reinigende, en energieke werking op lichaam en geest kunnen hebben.

Holistische praktijk Dier in Kracht

ook uw adres voor de verkoop van kwaliteitsvoer voor hond & kat