Behandelingen

Dier in Kracht werkt volgens een individualistische aanpak. Een consult en behandeling zijn maatwerk waarbij het dier centraal staat. Een combinatie van diverse geneeswijzen wordt afgestemd op het individuele dier. Uitgangspunt is een holistische benadering, waarbij er vanuit wordt gegaan dat het lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn een onlosmakelijk geheel vormen. Het dier wordt dan ook in zijn totaliteit bekeken en behandeld, met als doel de oorzaak achter de klacht te achterhalen en deze aan te pakken.

Een holistische behandeling is bij uitstek geschikt voor chronische en acute aandoeningen. Tevens ook bij problemen waarbij geen duidelijke diagnose te stellen is.

Een behandeling kan zowel preventief als ondersteunend en herstellend worden ingezet.

Dier in Kracht richt zich daarbij op het inzetten van natuurlijke therapievormen waarbij het zelfgenezend vermogen van het dier wordt aangesproken, het dier weer in zijn eigen kracht wordt gezet en ziektes worden bestreden. Streven hierbij is het herstellen van een stabiele balans binnen het hele systeem in wisselwerking met de omgeving. En daarmee het bereiken van een toestand van volkomen lichamelijk, psychisch en sociaal welbevinden en niet alleen de afwezigheid van ziekte of gebrek.

Behandeld wordt er gewerkt met diverse specialisaties in o.a. volgende therapievormen:

 • Acupunctuur (Advanced Photonic Therapy)
 • Bewegingstherapie (massage, TTouch)
 • Diverse natuurgeneeswijzen:
  – Homeopathie
  – Fytotherapie / kruidengeneeskunde
  – Gemmotherapie
  – Aromatherapie
  – Bloesemremedies
  – Celzout-therapie
  – Orthomoleculaire supplementen
 • Voedingleer

Dier in Kracht streeft naar het verbeteren, maar ook zeker het behouden van een dier in goede gezondheid en welzijn. Het optimaliseren van de basiscomponenten, voeding en leefomstandigheden, zijn hierbij ook belangrijke kernpunten binnen de praktijk.

Holistische praktijk Dier in Kracht

ook uw adres voor de verkoop van kwaliteitsvoer voor hond & kat