Gemmotherapie

Gemmotherapie, ook wel fyto-embryotherapie genoemd, is een unieke therapie vorm.
Zowel het uitgangsmateriaal, als het bereidingsproces, specifieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden komen niet overeen met de wijze waarop homeopathische of fytotherapeutische geneesmiddelen worden vervaardigd of ingezet.

Het woord “gemmo” is afgeleid van gemma, wat knoppen betekent.
In de gemmotherapie maakt men uitsluitend gebruik van embryonaal plantenweefsel, dat zich in een actieve en snel delende groeifase bevindt. Om dit groeiproces te kunnen voltooien, hebben zij in deze fase bijzondere groei- en werkzame stoffen nodig. In de volgroeide plant zijn deze unieke stoffen niet meer terug te vinden. Onderzoek heeft deze verschillen in samenstelling aangetoond. En ook de effecten van gemmotherapie zijn wetenschappelijk meetbaar.

Ieder gemmopreparaat heeft zijn eigen karakteristieke, krachtige eigenschappen, waardoor ze zowel op fysiek als ook mentaal niveau inwerken. Ze hebben o.a. een drainerende en organotrope werking. Wat inhoudt dat ze een regulerende, actief drainerende en groei stimulerende (herstel, regeneratie) werking hebben op een verwant orgaan of orgaansysteem.

Gemmotherapeutica kunnen worden ingezet bij een breed spectrum aan aandoeningen.

Holistische praktijk Dier in Kracht

ook uw adres voor de verkoop van kwaliteitsvoer voor hond & kat